Machine vision voor efficiënte productie

Machine vision of robot vision staat voor visiesystemen die slimme camera’s gebruiken om bepaalde taken in het productieproces te vereenvoudigen. Zo gaan die camera’s bepaalde zaken in de productielijn snel en efficiënt zoeken, controleren en zelfs opmeten.

 

 

Ontdek onze oplossingen

Zo werkt machine vision

De camera’s in machine vision-systemen maken zwart-witbeelden van de producten die op de transportband voorbij komen. Daarom beschikt de camera het beste over de juiste belichting, resolutie, lens en verwerkingssnelheid. In de software van machine vision-systemen bepaal je welke producten, kleuren, codes, … ze moeten lokaliseren of controleren. Want visiesystemen vergelijken hun eigen genomen beelden met die in de software. Op die manier is het voor hen gemakkelijk om producten op de transportband te vinden of fouten op een etiket op te sporen.

De camera’s in machine vision-systemen maken zwart-witbeelden van de producten die op de transportband voorbij komen.

Machine vision: voorbeelden

Robotica en machine vision kun je gemakkelijk combineren voor talrijke toepassingen en mogelijkheden. Machine vision is bijvoorbeeld ideaal om producten op een transportband te lokaliseren. Of om te checken of alle onderdelen van een verpakking aanwezig zijn, of de juiste kleuren zijn gebruikt en of de gegevens op de etiketten kloppen. Een goed voorbeeld van machine vision in robotica is onze eigen Costacker. Die zoekt zelf de positie van de dozen op de transportband om die dan op te nemen. Het maakt niet uit hoe de dozen op de transportband staan. De Costacker vindt ze. Dit alles kunnen robots met machine vision herkennen en controleren.

 

Machine vision in jouw productielijn

Heb je machine vision nog niet geïntegreerd in je productielijn? Kom dan zeker eens langs om je mogelijkheden te bespreken. Bij Promation denken we met je mee om te achterhalen wat je nodig hebt, wat er mogelijk is, … Blijkt dat je productieproces sneller en efficiënter wordt dankzij machine vision, dan ontwerpen en maken we je cobot op maat in ons eigen atelier. Je kunt dan stalen naar ons sturen zodat wij die uitvoerig kunnen testen. Dan heb jij meteen een goed beeld van de mogelijkheden van machine vision.

 

Ontdek of machine vision iets voor jou is. Maak een vrijblijvende afspraak om je situatie te bespreken.

machine vision visiesystemen robot vision robotica slimme camera's