Camera voor controle geprinte data

Is de controle van geprinte data belangrijk in jouw productieproces? Dan is het een goed idee om die repetitieve en saaie taak over te laten aan een visiesysteem. Want die haalt alle fouten er nauwgezet uit. Ontdek hoe Promation controle geprinte data voor jouw bedrijf aanpakt.

 

 

Ontdek onze oplossingen

3 manieren voor controle geprinte data

De controle van geprinte data kan op drie manieren. De eenvoudigste: het visiesysteem checkt met een camera alleen de aanwezigheid van de geprinte data. Het gaat ze dus niet nalezen, maar wil enkel weten of ze er op staan. Bij de tweede manier gaat de camera de geprinte data nakijken. De achtergrondkleur moet dan wel altijd dezelfde blijven. De meest geavanceerde manier is de laatste: het systeem controleert de geprinte data op een doorzichtige achtergrond. De kleur daarachter mag veranderen. De camera zal de data blijven lezen. Dat is te vergelijken met ons menselijke brein.

 

Slimme camera voor controle geprinte data

Het systeem achter de derde manier van controle van geprinte data is een slimme deep learning camera. Die camera heeft een soort van artificiële intelligentie waardoor die verschillende voorwerpklassen en data kan leren.

Daarom is deze controle van geprinte data zeer belangrijk.

Denk daarbij aan dozen, flessen, … maar dus ook codes en woorden. De camera legt de data vast en vergelijkt die met wat er in de software staat: bepaalde vorm, code, tekens, … Op die manier kan de controle van geprinte data automatisch en efficiënt verlopen – zonder tussenkomst van de mens.

 

Controle geprinte data bij industrieel printen

Bij industrieel printen is het belangrijk dat bepaalde gegevens daadwerkelijk op het product of de verpakking zijn gedrukt. Daarom is deze controle van geprinte data zeer belangrijk. Klopt er iets niet? Dan zal de camera het betrokken artikel uit de productielijn halen. Daar kan een medewerker het probleem verhelpen door de geprinte data aan te brengen of te verbeteren. Zo verklein je de kans op foutieve en ontbrekende gegevens op je goederen.

 

Zoek je een visiesysteem voor de controle van geprinte data? Neem dan contact op voor meer informatie.

controle geprinte data slimme camera deep learning camera visiesysteem cobat aankopen