Label controle


Projectomschrijving

Voor Janssen Pharmaceutica ontwikkelden we visiesystemen voor de etiketcontrole van verpakkingen. Hierbij wordt er gecontroleerd of de juiste labels bedrukt zijn met de juiste code. Ieder label ondergaat in enkele milliseconden een etiketcontrole om zeker te zijn dat iedere fles van het juiste label voorzien wordt.

Het visiesysteem voor de etiketcontrole van de flessen begint bij het printen van de labels. Door middel van een laser worden het lotnummer en de vervaldatum op het label geprint. Vervolgens plaatst het visiesysteem het label voor een camera, waardoor deze automatisch een beeld neemt. Dan begint het visiesysteem aan de eigenlijke etiketcontrole.

De camera controleert eerst de code op het etiket om er zeker van te zijn dat de juiste labels op het juiste product geplaatst worden. Als de code juist is, gaat de camera zoeken naar de gelaserde data in het zwarte vak. Indien er drie lijnen zijn gelaserd controleert de camera deze alle drie. Bij twee gelaserde lijnen zal de camera kijken of er zeker geen derde lijn is gelaserd.

Als het visiesysteem de etiketcontrole uitgevoerd heeft en de camera alles goedkeurt, krijgt de machine een positief signaal. De fles zal dan doorgaan om verder verpakt te worden. Lees hier voor meer informatie.

Wil jij ook een geautomatiseerde oplossing voor jouw productieproces?

Contacteer onze experts en krijg eerlijk advies.

Wil jij ook een geautomatiseerde oplossing voor jouw productieproces?

Contacteer onze experts en krijg eerlijk advies.