Verpakkingscontrole met slimme camera’s

Verpakkingscontrole is een cruciaal onderdeel van je productieproces. Want die garandeert dat je producten volledig in orde naar je klanten vertrekken. Voor de automatische controle van verpakkingen kun je gemakkelijk een visiesysteem of camera inzetten. Je bepaalt zelf wat die precies moet checken. Hulp nodig voor je verpakkingscontrole?

 

Ontdek onze oplossingen

Verpakkingscontrole van gegevens

Verpakkingscontrole en etiketcontrole zijn de meest voorkomende vormen van optische inspectie voor verpakkingen. De camera kijkt dan de barcode of andere gegevens op het etiket na of telt of er genoeg flessen of producten in de verpakking zitten. Is de verpakking zelf beschadigd of verkeerd geplooid? Dan wordt dit ook opgevangen tijdens de verpakkingscontrole. Want met verpakkingscontrole ga je eigenlijk heel nauwkeurig dingen nakijken. Zo ben je gerust dat al je verpakkingen je bedrijf in optimale staat verlaten.

Met verpakkingscontrole ben je zeker dat al je verpakkingen in orde zijn.

Slimme camera voor verpakkingscontrole

Voor verpakkingscontrole vervaardigen we een visiesysteem met een ingebouwde slimme camera. Die houdt alles in het oog en controleert wat jij wilt: is de code juist, is de data aanwezig, is de verpakking onbeschadigd, kloppen de kleuren, is het juiste label aangebracht, plakt het etiket recht, … Bij verpakkingscontrole zijn vooral codes erg populair. Die worden in verschillende sectoren, zoals farmaceutica en voeding, vaak gebruikt. Daar is het erg belangrijk dat bepaalde gegevens aanwezig zijn op de verpakking én dat ze kloppen. Met een slimme verpakkingscontrole ben je zeker dat alles in orde is.

 

Verpakkingscontrole in 2D en 3D

Ook verpakkingscontrole in 2D en 3D is mogelijk. Bij 2D-controle kijkt de camera naar afbeeldingen of etiketten op je verpakkingen. Bij 3D-controle checkt de camera ook de vorm of grootte van de verpakking. Verpakkingscontrole gaat zelfs verder dan de verpakking alleen. Je kunt deze optische inspectie ook inzetten om je producten zelf te controleren: is er genoeg vulling in een koekje, is de lijnsilicone dik genoeg aangebracht, …

 

Interesse in nauwkeurige verpakkingscontrole? Maak een afspraak om je mogelijkheden te bespreken.

verpakkingscontrole controle verpakkingen slimme camera's visiesyteem