Slimme camera voor controle van geprinte data

Hoe controleert een slimme camera geprinte data?

De controle van geprinte data is een repetitieve en saaie taak. Om missers te voorkomen, kan je dit best overlaten aan een slim visiesysteem. Controle kan gebeuren op drie manieren. 

De eerste manier is de eenvoudigste: controle op de aanwezigheid van de geprinte data. Er wordt niet gekeken naar de inhoud, maar enkel of het er staat. 

De tweede manier is het nakijken van geprinte data. Dan wordt er gecheckt of hetgeen er staat, effectief correct is. Hierbij is het belangrijk dat de achtergrondkleur hetzelfde blijft. 

De derde manier is hetzelfde, maar dan de controle van geprinte data op een doorzichtige achtergrond. In dat geval spreken we over een slimme camera. En bij ID Reading spreekt men over scanners. 

Slimme camera: deep learning voor controle van geprinte data

Die derde manier van controle – het controleren van geprinte data op een doorzichtige achtergrond – is een slimme, deep learning camera. Die werkt op dezelfde manier als ons brein. De kleur op de achtergrond mag veranderen, de camera zal de data blijven lezen. 

Met behulp van artificiële intelligentie kan de camera verschillende data en voorwerpklassen leren. Denk hierbij aan dozen, flessen of andere verpakkingen. Maar ook codes en woorden. 

De camera heeft in zijn software allemaal vormen, tekens, codes… staan. Wanneer de camera nieuwe data vastlegt, vergelijkt hij die met die in zijn software. Zo kan hij zelf de controle uitvoeren zonder tussenkomst van de mens.

Controle van geprinte data bij industrieel printen

Je wilt geen foutenmarge in je productieproces. Foutieve of ontbrekende gegevens kunnen belangrijk zijn. Bij industrieel printen is de controle dus eens zo belangrijk. Ontdek ook onze ID Reading. 

Als er iets niet klopt, zal de camera het betrokken artikel uit de productielijn halen. Een medewerker kan dan op zijn beurt het probleem verhelpen door de geprinte data aan te brengen of te verbeteren.

Andere expertises binnen visiesystemen

Controle op verpakkingen

Controle op codes, gegevens, beschadigingen, fouten, aantallen, afwijkingen en meer.

Lokaliseren van producten

Een camera zoekt producten op de transportband. Dan kan de robot ze herleggen, verplaatsen, …

Machine Vision

De overkoepelende term voor visiesystemen. Lokaliseren, controleren, opmeten…

ID Reading/barcode scanning

Cognex scanners die de gegevens van barcodes kunnen lezen en interpreteren. 

Creating the future together.

Interesse om je productieproces samen met ons te optimaliseren?

Maak een vrijblijvende afspraak om je wensen en verwachtingen te bespreken. De experten van Promation bezorgen je altijd eerlijk advies.