Elektrische stuurkasten voor oude en nieuwe machines

Wat is een stuurkast?

Het bedieningspaneel van een machine is als het hart van een mens. Het is het hart dat ervoor zorgt dat alles op rolletjes loopt. Een besturingskast zorgt er bijvoorbeeld voor dat de transportbanden een efficiënt ritme aanhouden en dat de camera de juiste vormen herkent. Promation bouwt besturingskasten voor oude en nieuwe machines.

Nieuwe stuurkasten op maat

We bouwen alle stuurkasten volledig zelf. We hebben dus ook van begin tot eind het hele proces en het resultaat in handen.

  • We tekenen je stuurkast helemaal uit op maat. We maken ook een 3D-tekening zodat we alles kunnen nakijken. Mogelijke fouten worden zo meteen opgemerkt. 
  • Wanneer jij de tekening goedkeurt, maken we je stuurkast klaar in ons atelier. Zo beperken we de downtime wanneer we de nieuwe stuurkast installeren. 
  • Na een uitgebreid testproces komen we de stuurkast in jouw productieproces installeren. 
  • Jij geniet van een efficiëntere productie.

Oude machines upgraden met een nieuwe stuurkast

Een upgrade van oude machines wordt ook retrofitting genoemd. Als jij je oude machine wit moderniseren, passen wij de oude sturing aan of stellen we een nieuwe stuurkast samen. 

Een retrofit kan echter veel breder gaan dan alleen de stuurkast. De hele machine kan een make-over krijgen. Dat is goedkoper en efficiënter dan een nieuwe machine te kopen. Je machines kunnen dus nog jarenlang meegaan, zonder in te boeten aan kwaliteit.

Stuurkasten op maat en volgens de regels

Veiligheid is belangrijk. Daarom hebben we een eigen procedure die we volgen bij elke stuurkast voor automatisatiesystemen. Elke stuurkast moet aan alle verplichte normen voldoen. 

Zo voorzien we al onze stuurkasten van draad- en componentnummers. We testen deze ook grondig voor we ze bij jou komen installeren.

Andere expertises binnen automatisatie

Machines op maat

Bedieningspanelen en machines op maat van jouw productieproces.

Creating the future together.

Interesse om je productieproces samen met ons te optimaliseren?

Maak een vrijblijvende afspraak om je wensen en verwachtingen te bespreken. De experten van Promation bezorgen je altijd eerlijk advies.