Visiesystemen voor efficiënte productie

Visiesystemen zijn eigenlijk systemen die slimme camera’s inzetten binnen de productie. Dankzij die camera’s kunnen ze bepaalde items in je productielijn snel en efficiënt zoeken, controleren en zelfs opmeten.

 

 

Ontdek onze oplossingen

De werking van visiesystemen

Visiesystemen maken eerst beeldmateriaal met hun camera – namelijk zwart-witbeelden van de producten die op de transportband voorbij komen. Het is dan ook belangrijk dat de camera over de juiste belichting, resolutie, lens en verwerkingssnelheid beschikt om goede beelden te maken. In de software van visiesystemen programmeren we welke producten ze moeten lokaliseren of controleren. De visiesystemen vergelijken de genomen beelden met die in hun software. Zo vinden ze producten op de transportband of sporen ze fouten op een etiket op.

 

Visiesystemen: voorbeelden

De combinatie van robotica en visiesystemen in industrie biedt talrijke toepassingen en mogelijkheden. Zo kun je een machine met visiesysteem gebruiken om producten op een transportband te lokaliseren.

Met visiesystemen verloopt het controleren of lokaliseren van producten snel en efficiënt.
Of om te controleren of alle onderdelen van een verpakking aanwezig zijn, of de kleuren kloppen en of de etiketten volledig in orde zijn. Denk daarbij aan de Costacker, onze stapelrobot. Die zoekt zelf de positie van de dozen op de transportband om die dan op te nemen. Het maakt niet uit waar de dozen precies op de transportband staan. De Costacker lokaliseert ze. Allemaal zaken die visiesystemen kunnen herkennen en dus controleren.
Zet visiesystemen in om je productielijn te verbeteren.

Visiesystemen in jouw productielijn

Heb je nog geen visiesysteem in je productielijn? Dan is het zeker het overwegen waard. Promation denkt graag met je mee: wat heb je nodig, wat is er mogelijk, … Is een visiesysteem ideaal om jouw productieproces sneller en efficiënter te maken, dan vervaardigen we dat in ons eigen atelier. Pas als we het helemaal hebben getest en jij het hebt goedgekeurd, komen we het in je bedrijf installeren. Zo beperken we de downtime van je productielijn. En dan profiteer jij van de voordelen van je visiesysteem.

 

Ontdek of een visiesysteem iets voor jou is. Maak een vrijblijvende afspraak om je situatie te bespreken.

visiesystemen slimme camera robotica stapelrobot Robotarm