Automatisch lokaliseren van producten

Het lokaliseren van producten is in sommige geautomatiseerde productieprocessen zeer handig. Met een camera gaat de robot de producten zoeken op de transportband. Pas dan kan hij ze oppikken en in verpakkingen plaatsen, in de juiste richting leggen, … Nood aan een camera voor het lokaliseren van producten?

 

 

Ontdek onze oplossingen

Machines voor lokaliseren van producten

Voor het lokaliseren van producten vervaardigen we bij Promation cobots met een slimme camera die sterk is in het opsporen van producten op de transportbanden, in dozen, op paletten, … Denk daarbij aan de Costacker, Cofiller en Cofeeder. Zonder die functie kunnen ze hun taken niet uitvoeren. Onze cobots lokaliseren je producten zoals jij dat nodig hebt. We maken ze helemaal op maat van jouw productielijn. Zoek je dus naar een oplossing voor productiecontrole of lokalisatie in industrie? Dan zit je goed bij Promation, specialist in machinebouw op maat – inclusief het lokaliseren van producten.

 

Lokaliseren van producten voor controle

Is je productieproces uitgerust met een systeem voor controle van geprinte data? Dan staat de camera gericht op de producten die voorbij komen op de transportband. Bij verpakkingscontrole zal die camera een beeld maken van de verpakking en op dat beeld het etiket, de code, … checken. Zo is de functie voor het lokaliseren van producten een handig onderdeel van je productieproces.

Het lokaliseren van producten is in sommige geautomatiseerde productieprocessen zeer handig.

Voorbeelden van lokaliseren producten

Omdat we alle machines op maat maken, is elke cobot uniek. De meeste kunnen producten lokaliseren, maar telkens op een andere manier. De ene kan een koekje, flesje of schaaltje oppakken en verplaatsen. De andere kan checken of bepaalde schroeven aanwezig zijn. Of die zelfs aandraaien. Maar voor al die taken moet de robot eerst de producten lokaliseren. De vereisten daarvoor zitten vervat in de software en de stuurkast van je robot.

 

Is het lokaliseren van producten onmisbaar in jouw productieproces? Kom je project bespreken.

lokaliseren producten cobots slimme camera camera robot machinebouw