Vulrobot optimaliseert productieproces

Een vulrobot is een onmisbare schakel in je productieproces. Want die vult dozen, bakken, … met uiterste precisie en efficiëntie. Een taak die voor mensen op ergonomisch gebied vaak niet interessant is. Maar een vulrobot zoals Cofiller heeft daar absoluut geen problemen mee.

 

Ontdek onze vulrobot

Wat is een vulrobot?

Een vulrobot is een cobot die verpakkingen – zoals dozen en bakken – kan vullen met goederen. Dat kan gaan om zakjes met koeken, flessen met drank, schaaltjes met maaltijden, … Eender wat jij produceert, stopt een vulrobot naadloos in de juiste verpakking. En omdat dat een cobot is, hoef jij je geen zorgen te maken over de veiligheid van je medewerkers. Komt je vulrobot in aanraking met een mens? Dan stopt die meteen met werken. Je hoeft er dus geen hekwerk rond te plaatsen.

Bij Promation hebben we onze eigen vulrobot ontworpen: Cofiller.

Vulrobot op maat

Bij Promation hebben we onze eigen vulrobot ontworpen: Cofiller. Die passen we graag aan voor jouw productproces. Of we tekenen een volledig nieuwe vulrobot op maat uit. De lengte van de robotarm, de grootte van de grijper, … stemmen we dan helemaal af op de producten en de verpakkingen waarmee je cobot aan de slag zal gaan. We vervaardigen alles zelf, inclusief de stuurkast. Die maken we ook in 3D zodat we de afmetingen gemakkelijk kunnen controleren en fouten meteen opmerken. Nog voor de installatie gaan we je vulrobot grondig testen zodat jij zeker bent van een optimale werking.

Je vulrobot werkt naadloos samen met de aanvoerrobot Cofeeder en de stapelrobot Costacker.

Vulrobot in je productielijn

Je vulrobot werkt naadloos samen met de aanvoerrobot Cofeeder en de stapelrobot Costacker. Je aanvoerrobot Cofeeder voert het juiste materiaal voor de verpakking en/of de te verpakken goederen aan via transportbanen. Je vulrobot Cofiller plaatst de goederen in de verpakking, plakt er eventueel een etiket op en geeft de dozen of bakken daarna door naar de stapelrobot Costacker die ze netjes op paletten zet. Het resultaat: een vlotte, veilige en efficiënte productielijn.

 

Benieuwd hoe een vulrobot jouw productielijn kan verbeteren? Maak een afspraak om je wensen te bespreken.

vulrobot cofiller cobot robotarm stuurkast