Robots op maat


Projectomschrijving

Wil u zwaar en lastig werk zo veel mogelijk vermijden? Of heeft u behoefte aan snelheid en nauwkeurigheid nodig bij het uitvoeren van repetitieve taken? Dan kan robotica uw oplossing zijn! Let wel: het is zeer belangrijk de juiste robot te kiezen. Het juiste bereik en te dragen last moeten correct berekend worden. Provoost Automation kan u hierbij helpen en adviseren.

Voor een wielenfabrikant zorgde Promation voor het met robotica stapelen van wielen. De hele installatie kon vooraf al bekeken worden met behulp van een VR-bril. Dankzij virtual reality kon het gewenste eindresultaat op voorhand al in detail aan de klant gedemonstreerd worden.

Om robotica in te zetten voor het stapelen van wielen, moest er eerst een robotcel gebouwd worden. Deze robotcel neemt volledig automatisch wielen van een transportband af en stapelt ze op een pallet. De robot zal zichzelf automatisch aanpassen aan het formaat van de wielen, dat hij via het netwerk doorgestuurd krijgt. De robot legt een pallet klaar waarop de wielen vervolgens gestapeld worden. Hij zal pallets, die met de klossen in elkaar gestapeld zijn, ontstapelen en omdraaien indien nodig.

Dankzij het inzetten van robotica voor het stapelen van wielen valt er een belastende handeling weg voor de operatoren van de machine. Dit zorgt optimale werkomstandigheden en een veiliger proces.

Om privacy-redenen is de publicatie van foto’s van deze installatie niet toegelaten. Lees hier voor meer informatie.

Wil jij ook een geautomatiseerde oplossing voor jouw productieproces?

Contacteer onze experts en krijg eerlijk advies.

Wil jij ook een geautomatiseerde oplossing voor jouw productieproces?

Contacteer onze experts en krijg eerlijk advies.