Palletiser stapelt efficiënt en veilig

Een palletiser is een echte meerwaarde voor je productieproces. Want die cobot kan dozen of bakken stapelen op een pallet. En gaat daarbij uiterst nauwkeurig en toch snel te werk. Bovendien neemt de palletiser of robot zware en lastige taken voor zijn rekening om je medewerkers te ontlasten.

 

Ontdek onze palletiser op maat

Wat is een palletiser?

Zoek je een robot die lage gewichten kan palletiseren – een stapelrobot? Dan is een grote industriële robot echt wel een overkill. Daarom ontwikkelen we bij Promation automatische palletiseermachines of palletisers: cobots die je goederen snel en efficiënt palletiseren. Deze compacte robots kunnen naast en met mensen werken. Er hoeft geen hekwerk rond omdat cobots stilvallen zodra iemand er tegen komt. Zo is de veiligheid van je medewerkers te allen tijde gegarandeerd. En doordat palletisers ergonomisch slechte bewegingen probleemloos uitvoeren, sparen ze de rug van je medewerkers. Zo beperk je de uitval door ergonomische problemen.

Zoek je een robot die lage gewichten kan palletiseren – een stapelrobot?

Palletiser op maat

Bij Promation ontwerpen we je palletiser op maat van jouw productieproces of passen we onze eigen stapelrobot, Costacker, aan jouw noden aan. De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Zo stemmen we de robotarm helemaal af op de dozen of bakken die je palletiser zal moeten stapelen: de lengte, de grijper, … Ook de stuurkast van je stapelrobot maken we zelf in ons atelier. Zelfs in 3D zodat we meteen zien of de afmetingen kloppen en of er fouten in zijn geslopen. Voordat we je palletiser bij jou installeren, testen we hem uiteraard uitvoerig zodat jij zeker bent dat hij doet wat je verwacht.

Ontdek wat een palletiser op maat voor jouw productieproces kan betekenen.

Palletiser en andere robots

Je kunt een palletiser perfect na een vulrobot zoals Cofiller plaatsen. De vulrobot zet je goederen – flesjes, schaaltjes, zakjes, … – in de juiste verpakking en brengt eventueel een etiket aan. Daarna schuift de verpakking via een transportband door naar je palletiser of Costacker die de dozen of bakken op een pallet plaatst. Jij bepaalt zelf hoeveel verpakkingen er op een pallet mogen.

 

Wil je graag eens een palletiser aan het werk zien? Maak dan een afspraak om je mogelijkheden te bespreken.

 

Ontdek onze oplossingen

stapelrobot palletiser robot cobot palletiseermachines