De mogelijkheden van robotica

Elk bedrijf is uniek. Daarom maken we bij Promation robotica op maat van jouw activiteiten. Dan doet jouw robot precies wat jij nodig hebt. Dankzij de juiste robotica verhoog jij de efficiëntie van je productieproces en zorg je ervoor dat je medewerkers ergonomisch betere werkzaamheden kunnen doen. Benieuwd wat robotica voor jou kan betekenen?

 

 

Ontdek onze oplossingen

Lichte en zware robotica

Er bestaan verschillende soorten robotica. Denk daarbij aan cobots en industriële robotica. Cobots zijn compacte robots de vlot samenwerken met mensen en beperkte gewichten aankunnen. Tot de industriële robotica behoren de grote, sterke robots die grote gewichten kunnen dragen. Het gevolg is wel dat er hekwerk rond wordt geplaatst om de veiligheid van je medewerkers te garanderen. Industriële robotica staat voor slimme automatisering in elke industriële sector doordat ze de strafste taken met de grootste precisie uitvoeren.

 

Mogelijkheden van industriële robotica

De robotarm of manipulatorarm is het meest voorkomende voorbeeld van industriële robotica. Ze bieden een breed scala aan bewegingen en dus mogelijkheden. 


Maak je productieproces efficiënter met industriële robotica.

Daarnaast zijn er de rechtlijnige robots, portaalrobots of x-y-z-robots. Ze bewegen hun gereedschap dankzij drie prismatische verbindingen en oriënteren zichzelf via drie roterende verbindingen. Verder zijn er SCARA-robots die in het x-y-vlak bewegen dankzij twee parallelle gewrichten. De mogelijkheden van industriële robotica hangen af van wat je precies nodig hebt.

 

Kern van robotica

Natuurlijk is robotica meer dan alleen een robot die bepaalde taken uitvoert. De stuurkast en software spelen ook een belangrijke rol, want die vertellen de machine wat die precies moet doen. Bij Promation gaan we altijd secuur te werk bij het ontwerpen van robotsystemen op maat. Daarom ben je zeker dat ze uiterst nauwkeurig, snel, betrouwbaar en duurzaam zijn.

Meer weten over robotica? Maak een afspraak om jouw robotplannen te bespreken.
robotica cobots robotarm manipulatorarm scara robots