Aansturing transportbanen


Projectomschrijving

Promation biedt regelmatig ondersteuning bij de automatisatie van de aansturing van de transportband van mechanische partners. Het ontwerpen en bouwen van de aansturing gebeurt steeds snel en efficiënt.

Voor een klant verzorgen we in één dag tijd de automatisatie van de aansturing van een transportband. Het gaat hierbij om een bedrijf dat interne transportsystemen maakt, waarvoor we een sturing op maat ontwikkelden. Zoals te zien is op de foto’s hieronder transporteren de banen in kwestie verpakte sandwiches. Ons systeem zorgt ervoor dat die sandwiches tijdens het transport correct worden gegroepeerd, zodat ze vervolgens makkelijk in dozen gestopt kunnen worden.

Promation zorgde voor de automatisatie van de aansturing van de transportband en maakte een stuurkast die het stroomverbruik in detail logt, zodat de klant de energie makkelijk in kaart kan brengen. Hierdoor kan het energieverbruik geanalyseerd en beperkt worden. De sturing werd in slechts één dag ingebouwd tijdens de productie, zonder het proces te storen.

Voor de automatisatie van transportband-aansturing ontwerpen we onze stuurkasten steeds in 3D. Hierdoor krijgt de klant een duidelijk beeld van zijn of haar toekomstige sturing. Op die manier kunnen eventuele problemen op voorhand opgemerkt worden zodat het project tijdens het bouwen geen vertraging oploopt. Wanneer het 3D-ontwerp klaar is bereken we het formaat van de ventilator dat nodig is om alle gegenereerde warmte af te voeren.

Wil jij ook een geautomatiseerde oplossing voor jouw productieproces?

Contacteer onze experts en krijg eerlijk advies.

Wil jij ook een geautomatiseerde oplossing voor jouw productieproces?

Contacteer onze experts en krijg eerlijk advies.