Retrofit bij industriële automatisatie

Wat is retrofit van machines?

Met retrofit bedoelen we dat we je oude machine een tweede leven geven. Je productieproces verandert in de loop der tijd, dus je machines moeten mee evolueren. Een nieuwe machine kopen kan een serieuze investering betekenen. 

Met een retrofit kunnen we de basis van je oude machine gebruiken om er een moderne variant van te maken. Zo bespaar jij tijd en geld en geniet je tegelijkertijd van een efficiënte machine.

Een nieuwe stuurkast voor je retrofit automatisering

We geven je verouderde machine een nieuwe, moderne stuurkast. Of we passen de oude sturing aan. We kijken altijd naar de mogelijkheden en geven je eerlijk advies. 

Door de retrofit ga je ervoor zorgen dat je machine moderniseert, mee is met de huidige standaarden en een langere levensduur krijgt. 

Heel vaak is een stuurkast een belangrijk onderdeel van je retrofit. Het kan ook veel verder gaan. Je kan specifieke onderdelen of zelfs je hele machine een metamorfose geven. Nieuwe transportbanden, een nieuwe robotarm, nieuwe visiesystemen…

Retrofit: zo gaan we te werk voor je automatisering

Zoals bij alles wat we doen, gaan we je retrofit volledig op maat uitwerken. We tekenen eerst en vooral de stuurkast uit tot in het kleinste detail. Dankzij de 3D versie zien we meteen hoe het er zal uitzien en of er mogelijke fouten zijn. 

Wanneer jij ons ontwerp goedkeurt, maken we je stuurkast helemaal klaar in ons eigen atelier. Zo beperken we de downtime van je bestaande machine tijdens de installatie van de nieuwe stuurkast.

Stappenplan voor je retrofit

Vele processen bij Promation hebben een stappenplan. Zo hebben we ook een vaste procedure voor een retrofit van industriële automatisatie. Al onze stuurkasten krijgen duidelijke draad- en componentnummers. Ook testen we alles tot in de puntjes. Zo ben jij zeker dat je retrofit machine even goed werkt als een moderne, nieuwe machine.

Andere expertises binnen automatisatie

Kastenbouw

We ontwikkelen volledige stuurkasten voor zowel nieuwe als oudere machines.

Machines op maat

Bedieningspanelen en machines op maat van jouw productieproces.

Creating the future together.

Interesse om je productieproces samen met ons te optimaliseren?

Maak een vrijblijvende afspraak om je wensen en verwachtingen te bespreken. De experten van Promation bezorgen je altijd eerlijk advies.