Stuurkasten

De stuurkast: het hart van je machine

De stuurkast vormt de kern van een machine. Want die stuurt de robot aan en zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de transportbanden aan een optimaal tempo voortbewegen en de camera de juiste vormen herkent. Met een stuurkast op maat van jouw behoeften én jouw machine ben je zeker dat jouw productie vlotter en efficiënter verloopt. Bij Promation kun je rekenen op elektrische stuurkasten voor je nieuwe én oude machines. Ook bij aanpassing van een bestaande installatie gaan we aan de slag met de stuurkast om de ideale werking te verkrijgen.

Nieuwe stuurkasten

Bij Promation tekenen we je stuurkast helemaal op maat uit – ook in 3D zodat de afmetingen juist zitten en mogelijke fouten meteen worden opgemerkt. Na jouw goedkeuring maken we je automatisering stuurkast in ons atelier. 

Zo beperken we de downtime van je machine wanneer we de nieuwe stuurkast installeren. En omdat we alle stuurkasten volledig zelf maken, hebben we van begin tot eind 100% vat op het hele proces én het resultaat.

Stuurkasten voor bestaande machines

Wil je een bestaande machine upgraden? Dan passen wij de oude sturing aan of stellen wij een nieuwe stuurkast samen. Vaak krijgt niet alleen de stuurkast maar de hele machine een make-over om optimale efficiëntie te garanderen. 

Op die manier krijgen je oude machines een nieuw leven en gaan ze nog jaren langer mee. Het proces om een oude machine aan te passen met een nieuwe stuurkast wordt retrofitting genoemd.

Stuurkasten volgens de regels

Voor elke stuurkast voor automatisatiesystemen volgen we een vaste procedure zodat die aan alle verplichte normen voldoet. 

Zo voorzien we al onze stuurkasten van draad- en componentnummers en testen we ze grondig voordat we ze bij klanten installeren. Op die manier ben je helemaal zeker dat de machine in alle veiligheid werkt.

Interesse om je productieproces samen met ons te optimaliseren?

Wil je graag meer weten over stuurkasten voor een nieuwe of bestaande machine? Neem dan zeker contact met ons op om je project te bespreken.