Retrofit automatisering: oud wordt nieuw

Bij retrofit automatisering geef je je bestaande machine een tweede leven. Want dan vervangen we de oude stuurkast door een nieuwe. En die vormt de kern van je machine. We passen die ook aan zodat je retrofit machine helemaal doet wat jij wilt. Want je productieproces is in de loop van de jaren sterk veranderd. Dankzij retrofit automatisering kun jij geld en tijd besparen.

 

 

Ontdek onze oplossingen

Retrofit automatisering: nieuwe stuurkast

Machine retrofitting of retrofit automatisering staat voor het proces om een oude machine aan te passen met een nieuwe stuurkast. Heb je een verouderde machine? Dan geef je die met retrofit automatisering een nieuw hart: een moderne stuurkast. Of we passen de oude sturing aan. Eigenlijk ga je je machine moderniseren, waardoor je retrofit machine een langere levensduur krijgt. Je kunt er zelfs voor kiezen om je hele machine een metamorfose te geven met nieuwe transportbanden, robotarm, …

 


Met retrofit automatisering geef je een oude machine een nieuw leven.

Zo werkt retrofit automatisering

Net zoals bij nieuwe stuurkasten en machines tekenen we ook bij retrofit automatisering je stuurkast volledig op maat uit. Dankzij de 3D-versie zien we meteen of de afmetingen juist zijn en of er fouten in zijn geslopen. Keur je ons ontwerp goed? Dan maken we je stuurkast in ons atelier om de downtime van je bestaande machine te beperken tijdens de installatie van de nieuwe stuurkast. Ook bij retrofit automatisering bepalen we het hele proces én het resultaat volledig zelf.

 

Retrofit automatisering volgens de regels

Ook bij retrofit automatisering volgen we een vaste procedure zodat je nieuwe stuurkast aan alle verplichte normen voldoet. Zo krijgen al onze stuurkasten duidelijke draad- en componentnummers. Daarnaast testen we alles uitvoerig voordat we de nieuwe stuurkast in je bestaande machine installeren. Dan weet jij zeker dat je retrofit machine werkt zoals het hoort.

 

Neem contact met ons op

retrofit machines retrofit stuurkast visiesystemen cobot palletiser