Scan alle types van barcodes (ID reading)

Wat is een barcodescanner en hoe werkt ID reading?

Een barcodescanner is een apparaat dat in staat is om de gegevens van een barcode te lezen. Afhankelijk van de barcodescanner wordt een andere techniek gebruikt. Denk aan lasers of beeldherkenning. Wij gebruiken steeds de scanners van Cognex.  Zij kunnen alle populaire 'barcodesymbologieën' lezen, zoals onder andere UPC-A, Code 39, Code 128, Interleaved 2 of 5, Data Matrix, QR, MaxiCode en Aztec. Wanneer de code gescand is, kunnen de gelezen gegevens worden gebruikt om het object te volgen tijdens zijn cyclus in het productieproces. 

Barcodes hebben drie grote voordelen en zijn daarom zo frequent gebruikt in industriële toepassingen: 

  1. Ze worden wereldwijd begrepen 
  2. Ze maken traceerbaarheid mogelijk 
  3. Ze bieden automatisering, snelheid en dus ook efficiëntie 

Waarom kiezen voor Cognex als leverancier van je ID reading?

Als specialist in automatisatie willen wij steeds op zoek gaan naar de meest efficiënte oplossing. Voor onze visiesystemen maken we dus gebruik van Cognex, omdat deze camera's perfect aansluiten bij onze manier van werken. Cognex wordt gebruikt door topfabrikanten en zorgen ervoor dat de geproduceerde items aan alle strenge kwaliteitseisen voldoen. Niet alleen voor het lezen van barcodes, maar ook om fouten te vermijden. 

In de industrie van de toekomst zullen Machine Vision en ID reading cruciaal zijn voor de automatisatie van je productieproces. Dankzij de snelle data-analyses kan je met behulp van de juiste apparatuur onmiddellijk defecte producten identificeren, tekortkomingen begrijpen en snel en efficiënt ingrijpen. Ben jij daar op voorbereid? Vraag alvast een vrijblijvende demo aan. 

 

De verschillende ID readers van Cognex

ID Reading met vaste montage

Kleine scanners die gemakkelijk te gebruiken zijn. Ze kunnen 1D- en 2D barcodes en directe deelmarkeringen lezen. Deze camera's zijn binnen productie- en logistieke toepassingen zeer populair vanwege hun flexibele optica, vele verlichtingsopties en snelle implementatie. 

Handheld barcodescanners

Deze handige barcodescanners zijn geschikt voor 1D, 2D en DPM codes. Bedrijven kiezen voor handheld ID reading wanneer er behoefte is aan flexibiliteit of bewegingsvrijheid. Denk hierbij aan auto-industrie, medische apparatuur, elektronica, ... Deze sectoren vereisen robuuste, efficiënte en gebruiksvriendelijke technologieën. 

ID Reading

Om de kwaliteit van je barcodes te beoordelen. Steeds meer industrieën vereisen verificaties van streepjescode. Deze streepjescodeverificateurs zorgen ervoor dat je voldoet aan de minimale kwaliteitsnormen. 

Mobiele toepassingen

Cognex Mobile Barcode Software Development Kit (SDK). Kan gebruikt worden op elke smartphone of tablet met ingebouwde camera. Deze toepassing wordt vaak gebruikt voor het lezen van streepjescodes voor inventarisatie, pakketbezorging, scannen van patiënt-ID's, voertuiginspectie, ... 

Andere expertises binnen visiesystemen

Controle geprinte data

De camera detecteert aanwezigheid en correctheid van geprinte, verplichte data.

Controle op verpakkingen

Controle op codes, gegevens, beschadigingen, fouten, aantallen, afwijkingen en meer.

Lokaliseren van producten

Een camera zoekt producten op de transportband. Dan kan de robot ze herleggen, verplaatsen, …

Machine Vision

De overkoepelende term voor visiesystemen. Lokaliseren, controleren, opmeten…

Creating the future together.

Interesse om je productieproces samen met ons te optimaliseren?

Maak een vrijblijvende afspraak om je wensen en verwachtingen te bespreken. De experten van Promation bezorgen je altijd eerlijk advies.