Ombouw robotcel


Projectomschrijving

Promation bouwde een robotcel voor een robotica-toepassing waarbij de cabine van een vrachtwagen voorzien wordt van ramen. Voordien werden de cabines van vrachtwagens enkel voorzien van voorruiten, dakluiken en zijramen. De plaatsing ervan gebeurde volautomatisch.

Met de komst van een nieuw model moest er ook een achterruit geplaatst worden door middel van robotica in de cabine van de vrachtwagen. Om de robotcel voor te bereiden op de productie van het nieuwe model, bouwden wij de installatie op. Voor deze ombouw werkten we samen met ABB Spanje. ABB plaatste twee nieuwe robots die de exacte locatie van de raamopening in de cabine van de vrachtwagen bepalen. Zo kan de andere robot zich aanpassen en het raam altijd correct plaatsen.

Voor een optimale plaatsing van ramen met robotica in de cabine van een vrachtwagen, wou de klant dat Promation de PLC-sturing onder handen nam. Daarom hebben we tijdens de ombouw het elektrische schema getekend, de bekabeling uitgevoerd en de PLC-sturing aangepast. We plaatsen ook andere conveyors die de cabines moeten klemmen en omdraaien om de achterruiten te verlijmen. Daarnaast werd ook de interne dataverwerking aangepast, zodat de installatie zich automatisch aan kan passen aan de verschillende typen vrachtwagens.

De ombouw van de robotica voor de cabines van vrachtwagens is mooi op tijd afgewerkt. Dit is te danken aan een goede voorbereiding en een aantal weken volle inzet van ons team. De productie is volledig verlopen zoals gepland, met een tevreden klant als gevolg.


Video

Wil jij ook een geautomatiseerde oplossing voor jouw productieproces?

Contacteer onze experts en krijg eerlijk advies.

Wil jij ook een geautomatiseerde oplossing voor jouw productieproces?

Contacteer onze experts en krijg eerlijk advies.