Automatisch freesmachine rubberen wielen


Projectomschrijving

Promation werkte voor een klant aan de automatisatie van een freesmachine voor het snijden van glasvezel met rubberen wielen. Door het snijden slijt het rubber, met groeven als gevolg. Om deze wielen steeds weer herbruikbaar te maken ontwikkelden we een freesmachine die de rubberen wielen opnieuw glad freest.

Voor de automatisatie van de freesmachine moesten de rubberen wielen in een invoerbaan geduwd worden. De machine zal het wiel automatisch meten en op de freestafel leggen. Een visiesysteem gaat de dikte van het rubber nameten. Als het rubber niet de gewenste dikte heeft, gaat een laser de diepste groef meten. Vervolgens freest de machine de groef weg, om zo weer een glad oppervlak te krijgen. Bij de automatisatie van de freesmachine zorgden we ook voor extra metaalsensoren die controleren of er geen metaalresten in het rubber zitten, zodat de freesmachine niet beschadigd kan raken.

Dankzij deze automatisatie zal de freesmachine het wiel automatisch uitvoeren met een glad gefreesd oppervlak. De operator moet nog maar twee zaken doen: de machine laden en ontladen. De rest van het proces gebeurt geheel automatisch. Hierdoor verloopt het frezen van de wielen veel sneller en kan de trage, onbetrouwbare en niet-ergonomische machine vervangen worden.

Wil jij ook een geautomatiseerde oplossing voor jouw productieproces?

Contacteer onze experts en krijg eerlijk advies.

Wil jij ook een geautomatiseerde oplossing voor jouw productieproces?

Contacteer onze experts en krijg eerlijk advies.