Vlotte productie dankzij je cobot

Een cobot en automation gaan hand in hand. Want een cobot is eigenlijk een handige helper die je inzet waar je die nodig hebt. Zo zijn er cobots die dozen of bakken stapelen, goederen in allerlei verpakkingen zetten, … De mogelijkheden zijn vrijwel eindeloos. Daarom maken we bij Promation cobots op maat van jouw bedrijf.

 

 

Neem contact op

Verschil robot en cobot

Cobots zijn eigenlijk collaboratieve robots. Dat wil zeggen dat ze samen met en in de buurt van mensen werken. Stevig hekwerk errond is dus niet nodig. Cobots zijn veiliger dan industriële robots omdat ze stoppen als je ertegen komt. Bovendien verwerken ze lagere gewichten en zijn ze compacter en flexibeler. Je kunt een cobot gemakkelijk verplaatsen – ermee rondrijden als het ware.

 

Cobots op maat

Cobots bestaan in alle vormen en maten. Want bij Promation maken wij ze op maat van jouw noden. 

Vele mogelijkheden van cobots op een rijtje.
Een cobot voor palletiseren zoals de Costacker, een vulrobot zoals de Cofiller, … Het zijn maar enkele voorbeelden. We ontwerpen grijpers of robotarmen toegespitst op jouw unieke toepassingen. En we testen ze uitvoerig tot jouw cobot precies doet wat jij wilt.
De prijs van jouw unieke cobot hangt af van verschillende factoren.

Cobot: oplossingen

Eerst bekijken we samen wat je van jouw cobot verwacht. We bespreken wat mogelijk is en wat niet. Etiketten controleren? Dan integreren we een speciale camera en zorgen we ervoor dat de software weet waarop je cobot moet letten. Of paletten laden? Dan stemmen we de robotarmen helemaal af op de goederen. Dozen of zakken vullen? Dat kan ook! Net als flessen in bakken zetten, dozen stapelen, …

 

Wat kost een cobot?

De prijs van jouw unieke cobot hangt af van verschillende factoren. Een schatting kunnen we dus pas na een uitgebreid gesprek geven. Weet wel dat je je cobot doorgaans hebt terugverdiend binnen 1 à 2 jaar.

 

Interesse in een cobot voor automation in jouw bedrijf? Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken.

 

Ontdek onze oplossingen

cobots automation robotarmen collaboratieve robots Cobot aankopen